Tradicionalna Kafa

Moment

Mešavina kafe punog ukusa i intenzivne arome. Punom ukusu doprinosi specifičan tehnološki postupak proizvodnje prilagođen upravo ovoj mešavini. Tokom prženja, kao prve faze proizvodnje, posebna pažnja se posvećuje formiranju intenzivne arome koja proističe iz arabike, kao i stvaranju idealnog balansa svih kafa u ovoj izvanrednoj mešavini.

Kupi online

Minas

Mešavina brazilske Rio Minas arabike i odabranih sorti afričkih i azijskih robusta prženjem razvijaju prepoznatljivu aromu svima omiljene tradicionalne kafe.

Kupi online

Strong

Strong karakteriše mešavina koja daje kafu snažnog ukusa i potpuno specifične arome po kojoj je ovaj proizvod prepoznatljiv. Mešavina arabika zaslužna je za aromu, dok se prepoznatljiva jačina ove kafe dobija odabirom posebnih sorti robusta i specifičnim načinom prženja.

Kupi online

Green Active

Doncafé Green active kafa je novi, jedinstveni proizvod. Ova mešavina tradicionalne kafe je obogaćena dodatkom tri odsto prirodnog ekstrakta sirove kafe u kojoj je očuvana visoka koncentracija antioksidanasa, uz nepromenjen ukus domaće kafe. Sirova kafa je bez premca najveći izvor hlorogenske kiseline, jednog od najmoćnijih antioksidanasa, zbog čega Doncafé Green active sadrži čak 30 odsto više ovih korisnih materija u odnosu na sve tradicionalne kafe na tržištu.

Kao zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije, Doncafé Green active predstavlja pozitivnu naviku za svaki početak dana i namenjen je prevashodno onima koji brinu o zdravlju i trude se da uvedu pozitivne životne navike.

Kupi online

3 sec 2 1 Black

Doncafé 3 sec 2 1 black je novi, jedinstveni proizvod u kesicama od 8 grama. To je jedina 100% domaća kafa za brzu i laku pripremu, bez dodatka instant kafe. Posebna mešavina pržene i mlevene arabike i robuste, punog ukusa i fino izbalansiranih aroma, namenjena je brzoj i lakoj pripremi. Sve što je potrebno da uradite je da sadržaj kesice Doncafé 3 sec 2 1 black prelijete vrućom vodom i uživate u najlepšim aromama omiljenog napitka.

Doncafé 3 sec 2 1 black – approved by džezva!

Single origin Uganda

Doncafé Single Origin Uganda je premium 100% arabika ukus. To je pržena mlevena kafa, jedinstvenog geografskog porekla sa plantaža Ugande, koju odlikuju cvetne arome, gusta tekstura, slatko čokoladni ukus i poželjno blaga vinska kiselost, koja je karakteristična za kafe ovog područja.

Iako nema izlaz na more jer se nalazi u središnjem delu afričkog kontineta, Uganda je zemlja u kojoj izvire reka Nil, a u njoj se nalazi i Viktorijino jezero, drugo po veličini u svetu.

Na planini Elgon, prema granici sa Kenijom, smeštene su male farme koje proizvode specijalna zrna oprane arabike.  Stabla u ovoj regiji gaje se na nadmorskoj visini od 1600 do 1900 metara,  a stabljike banana koja rastu pored njih u potpunosti im prave prirodnu senku. Uganda najviše izvozi kafu i pamuk.

Pogledaj spisak prodajnih mesta

Single origin Brazil

Single Origin Brazil je arabika jedinstvenog geografskog porekla sa plantaža Mogiana regije na jugu Brazila, koja važi za jedno od najpoznatijih područja za uzgajanje kafe. Nadmorska visina od 1200 metara, blagi klimatski uslovi i vulkansko zemljište daju plod kafe koji karakteriše izražena slatkoća. Punoća arome ove kafe postiže se nakon branja tokom perioda sušenja. Zrna kafe ostaju u dužem kontaktu sa suncem, a dobijena kafa obiluje punim, slatkim aromama oraha, čokolade i meda.
Ova ekskluzivna arabika donosi vam sladak ukus i egzotiku Brazila u šoljici kafe.

Pogledaj spisak prodajnih mesta

Single origin Colombia

Single origin Colombia je arabika jedinstvenog geografskog porekla sa plantaža Južne Amerike. Nadmorska visina koja pruža uslove za sazrevanje savršene crvene bobice kafe, na kojoj arabika u Kolumbiji raste, je od 1200 do 2000 metara. Tek pažljivim pečenjem zrna iz ovih bobica razvijaju se bogate arome slatke pomorandže i pečenog lešnika. Ovu arabiku takođe karakteriše i specifična slatkoća, koja daje veći osećaj punoće kafe u odnosu na druge arabike iz ove američke regije, čini je jedinstvenom i daje joj karakter premium proizvoda zbog čega je, posle Brazila i Vijetnama, Kolumbija treći po redu svetski proizvođač kafe.

Single origin Honduras

Single Origin Honduras je arabika jedinstvenog geografskog porekla sa plantaža Centralne Amerike,  prepoznatljivog mirisa, aromatičnog i bogatog ukusa, koji je stavlja u red kraljice među sortama kafe. Gaji se iznad 1350 metara nadmorske visine, što joj daje najvišu oznaku SHG (Strictly High Grown) i karakteriše je kao manje kiselu od drugih kafa iz regiona Centralne Amerike, jer ove nadmorske visine obezbeđuju nižu temperaturu, a samim tim i zrna najboljeg kvaliteta. Plodovi ove kafe biraju se selektivnom ručnom metodom, zbog čega ova kafa i nosi oznaku EP – European Preparation. Posebnim načinom pečenja zrna ove kafe stvara se savršeni spoj mirisa tropskog voća i slatkog meda i bogate arome, i dobija se jačina koja daje potpuni balans ovoj premium kafi.

Choco Vanilla

Doncafé Choco Vanilla, za jutra mirisna i fina. Savršeni spoj pažljivo izbalansirane mešavine kafe, punog ukusa, najfinijeg kakao praha, neodoljive arome čokolade i slatkih nota vanile, koji u srca unosi toplinu, raskošnu aromu i čarobni miris praznika. Srećna vam bila Choco Vanila.

Kupi online

Selection

Mešavina arabika Južne i Centralne Amerike i robusti odabranog porekla daju proizvod jedinstvene, intenzivne arome i izražene punoće. Ovaj jedinstveni blend se konzumira kao tradicionalna kafa, a može se kupiti u zrnu ili samleti na licu mesta, kako bi se sačuvala njena svežina i idealan miris. Dostupna je samo u odabranim kafeima, kafeterijama i restoranima.

Hleb & Kifle

Strauss Adriatic je u saradnji sa lancem pekara „Hleb & Kifle” lansirao proizvod „Doncafé Hleb & Kifle”, najsvežiju domaću kafu u pakovanju od 100 grama vrhunskog kvaliteta. Novi proizvod, čija je garantovana svežina najviše 7 dana, isključivo je dostupan posetiocima svih prodajnih objekata u lancu pekara „Hleb & Kifle” na 32 lokacije u Beogradu i 3 lokacije u Novom Sadu. Kafa posebnog blenda i atraktivnog dizajna ambalaže namenjena je svima koji svoj dan započinju uz omiljena peciva i uživaju u šoljici sveže domaće jutarnje kafe.