Na svakom Doncafé pakovanju pronaći ćete pečat Čuvar svežine, koji svedoči da vrhunski Doncafé proizvodi nastaju u Aroma Expert zatvorenom sistemu proizvodnje, koji donosi kafe punog ukusa i mirisa, kojima je teško odoleti.
Evo kako nastaje naša kafa neodoljivog mirisa:
Nakon berbe i sortiranja, sirovu kafu u Srbiju uvozimo iz Brazila, Kolumbije, Gvatemale, Hondurasa, Indije, Ugande, Etiopije i Vijetnama, a na osnovu prethodno odabranih uzoraka čiji kvalitet odobrava tim obučenih ocenjivača kafe. Pre skladištenja i prerade kafa se još jednom testira, a sledeći korak predstavlja prečišćavanje kafe, jer samo potpuno čisto zrno može ući u najvažniju fazu prerade – prženje. Neposredno nakon prženja, koje se odvija na temperaturi između 200° i 220°C u trajanju od 10 do 15 minuta, kafa je najbogatija aromatičnim komponentama. Da li ste znali da ih u prženoj kafi ima više od hiljadu? Za vino je, na primer, poznato da ih ima oko 300.
Doncafé Aroma Expert sistem proizvodnje razvijen je upravo sa ciljem da se arome u što većoj meri očuvaju, kako sprečavanjem njihovog isparavanja u toku daljeg procesa proizvodnje (mlevenja i pakovanja u kesice), kada je proces isparavanja najintenzivniji, tako i zaštitom kafe od kontakta sa vazduhom u bilo kom trenutku nakon prženja, jer je kiseonik jedan od najvećih neprijatelja kafe.
Održavanje svežine proizvoda nakon pakovanja postiže se besprekornim, hermetičkim zatvaranjem kesice i pakovanjem proizvoda u inertnoj atmosferi.
Zahvaljujući Doncafé Aroma Expert sistemu, uživanje u kafi počinje već kada otvorite pakovanje i osetite neodoljivi miris. To je siguran znak da će kafa biti punog ukusa, izuzetne svežine i vrhunskog kvaliteta.
