Miriše na pobedu odavde do Tokija!

Do narednih Olimpijskih igara, a i posle, govoriće se o dostignućima naših sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sjajni nastupi, neizvesni i napeti momenti, novi rekord na Olimpijskim igrama, uživanje iz fotelje uz šoljicu prave domaće kafe i bodrenje naših sportista su dugo čekane i najradosnije letnje aktivnosti koje smo sa nestrpljenjem pratili. 

Do narednih Olimpijskih igara, a i posle, govoriće se o dostignućima naših sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju. Mi smo kreatori uspeha i pisci sportske istorije, skromni lideri i ekipni giganti.

Biser našeg olimpijskog sastava je neverovatna mlada Jovana Preković, koja je osvojila zlatnu medalju u karateu, disciplini koja se prvi put pojavila u Tokiju. Jovana, evropska i svetska šampionka, postala je prva olimpijska šampionka u istoriji ove discipline, inače japanskog porekla. Jovanin rezultat će ostati zapamćen bar u narednih sedam godina jer karatea neće biti u Parizu 2024. godine, a pod znakom je pitanja i za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine.

Uspeh u tekvondu se ponovio i u Tokiju. Sjajna Milica Mandić nas je opet obradovala zlatom i pokazala svima zašto smo među vodećima u svetu borilačkih veština. Milica se povlači iz profesionalnog sporta ove godine, ali ima naslednicu, mladu nadu, Tijanu Bogdanović, koja je i ovoga puta osvojila medalju na Igrama u Tokiju i utrla put ka daljim uspesima. Još jednu bronzu u borilačkim veštinama doneo nam je rvač, Zurabi Datunašvili.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, gromada u ekipnom sportu, učinila je nemoguće i ponovila uspeh iz Rija 2016. godine. Naša najbolja kolektivna ekipa ikada u najstarijem kolektivnom olimpijskom sportu samo dopunjuje stranice istorije. Delfini su zlatni i ove godine i nadamo se da će podmlađena ekipa nastaviti ovaj niz i u narednom periodu jer je čak sedam igrača najavilo povlačenje iz profesionalnog sporta. U ekipnom sportu našla se još jedna disciplina koja se prvi put pojavila ove godine, basket 3×3, i reprezentacija Srbije je osvojila bronzanu medalju. Istu medalju osvojile su i naše divne odbojkašice, koje su posle srebra u Riju nastavile sa uspesima.

Dve medalje nam stižu i iz streljaštva. Damir Mikec je upucao srebro na svom četvrtom učešću na Letnjim olimpijskim igrama dok je Milenko Sebić, na svom drugom učešću, upucao bronzu.

Upućujemo čestitke svim našim sportistima koji su postigli zapažene rezultate i na Olimpijskim igrama koje su održane sa godinu dana zakašnjenja i u izazovnim okolnostima, ostvarivši značajan uspeh u različitim disciplinama. Svi ljubitelji kafe su imali priliku da uz miris pobede Doncafé kafe uživaju u Letnjim Olimpijskim igrama i uz puno srce isprate naše stvaraoce uspeha. Posetite online shop Kafa kod kuće i podržite naše sportiste koji su dali sve od sebe i pokazali žar i strast za borbom do samog kraja jer, miriše na dobro odavde do Tokija.

Izvor: Srbija Danas