Zaštita životne sredine je u
središtu naše poslovne strategije

Kompanija Strauss Adriatic u potpunosti je posvećena zaštiti okruženja, kao odgovoran član društva u kome uspešno posluje. Kako je kompanija deo Strauss grupe, posvećena je ispunjavanju ciljeva zaštite životne sredine u okviru plana Grupe 2013-2020 (Sustainability 2020 Goal).

U svakodnevnom poslovanju, uvek težimo da zaštita životne sredine bude među prioritetima, a da aktivnosti budu prijateljske prema okruženju. Kako bismo sve parametre budno pratili, u našoj fabrici u Šimanovcima merimo količinu proizvodnih goriva, vodu, otpad, gorivo koje smo potrošili u našim automobilima, električnu energiju, recikliramo, sadimo drveće, brinemo o našem dvorištu i pokušavamo da budemo bolji svake godine.

Postavili smo ambiciozne ciljeve u ovoj oblasti, a pokazatelji našeg rada su četiri ključna indikatora:
  • smanjenje komunalnog otpada
  • smanjenje potrošnje vode
  • smanjenje emisije gasova staklene bašte
  • potrošnja energije
Cilj nam je da svaki od ovih parametara smanjimo za 15% do kraja 2020, uzimajuću 2013. godinu kao baznu. Rezultati sa aktuelnim kvartalnim vrednostima za sva 4 cilja nalaze se na sledećem linku

Ekološki održive proizvodne metode su se isplatile, jer su u našoj fabrici zabeležene niže emisije štetnih gasova, manje otpada i smanjenje potrošnje vode. To smo postigli većim naglaskom na reciklaži otpada, održivim inicijativama zaposlenih, smanjenjem količine otpada i savremenijim proizvodnim metodama.

Odlučili smo da budemo transparentni, kako bi svi zainteresovani potrošači mogli da se informišu o tome šta je naš doprinos lepšoj, zdravijoj i čistijoj Srbiji.

Proces ekološki održivih proizvodnih metoda je vremenski intenzivan, složen, a ponekad zahteva i veliki finansijski izdatak. Ali ako je svako od nas, od proizvođača do prodavca, posvećen smanjenju otpada, potrošnji vode, podsticanju reciklaže, onda to postaje način razmišljanja cele zajednice u kojoj svi živimo i radimo.

Postavili smo naše ciljeve za budućnost čak i više!

Adresa

Miloša Obilića 41, 22310 Šimanovci, Srbija

Fax

022/40 80 68, 022/40 80 67
Sertifikati
©2023 | Strauss Adriatic | All Right Reserved.
crossmenu