Doncafé šoljica, prava mera zadovoljstva – 20 godina zajedno

Eh, šta smo sve prošli zajedno za ovih 20 godina… Za dve decenije, Doncafé šoljice su ušle u gotovo svaki dom u Srbiji. Uz šoljicu kafe su se spremali ispiti, učilo se i diplomiralo, maštalo o idelanom poslu ili se savetovalo o tome kako sa kolegama. Zaljubljivalo se i tugovalo zbog simpatija, kafenisalo posle svadbi i planiralo mnogo toga za najmlađe članove familija. Dvadeset godina iz Doncafé šoljica miriše na dobro! Tokom posete dragih gostiju, slava ili deljenja tajni sa najboljom drugaricom. I u onim manje lepim trenucima, vaša doza optimizma „krila“ se baš u Doncafé šoljici.

Da li se vi sećate svoje prve Doncafé šoljice? Koliko ih imate u svom domu? Mnogi ljubitelji kafe dele na Facebook grupi fotografije svojih omiljenih Doncafé šoljica iz kojih piju prvu jutarnju kafu, a mnogi imaju čitavu kolekciju, od prve do poslednje. Svi smo emotivno vezani za svoje šoljice, jer kada ih ujutro uzmemo u ruke, čine da su nam jutra lepša. Zato u našem srcu imaju posebno mesto. Iako su se “odevne kombinacije” Doncafé šoljica menjale, suština je ostala ista – prava mera zadovoljstva!

Prva srpska merna jedinica, za otprilike sve
Doncafé šoljica je prava mera za kafu, ali je vremenom postala i prva srpska merna jedinica za otprilike sve drugo, što može i ne može da se izmeri: osmehe, prijateljstvo, sreću i ljubav. Kada popiju svoju jutarnju dozu optimizma, mnoge naše džezverke koriste upravo Doncafé šoljice u kuhinji, kao mericu za sastojke od kojih pripremaju razne đakonije za svoje najdraže. Sve one znaju da otprilike odmere i znaju da je 1 šoljica otprilike 100g brašna ili otprilike 150g šećera ili otprilike 170g pirinča… I tako – otprilike – naprave najlepše i najukusnije specijalitete.

Najmekše kiflice iz Doncafé šoljice
Da vam jutra zamirišu optimizmom, ali i na sveže ispečeno testo, uzmite dve Doncafé šoljice – u jednu uspite Doncafé kafu po izboru, a drugom počnite da merite.

Otprilike 3 šoljice brašna, da prekrije dno šećera, da prekrije dno soli, dva prsta rastopljenog putera, malo nadošlog kvasca i dva jajeta, te po neki začin ili semenke po ukusu i začas se dobije testo za divne, meke kiflice. I eto ga svež, topao doručak za sve ukućane.

Zajedničkih 20 godina obeležavamo novim poklon pakovanjem koje sadrži dve kesice od 200g Doncafé Moment kafe i jubilarnu šoljicu na poklon. Merite, odmeravajte, procenjujte, sipajte, prosipajte, dolivajte, dosipajte… Stigla je šoljica uz koju ćete uvek znati pravu meru. Otprilike, za sve! Pa i za one neopipljive stvari. Jer, koja je prava mera osmeha kada vam neko skuva kafu, baš kada je želite? Poslužite je dragoj osobi u Doncafé jubilarnoj šoljici i proverite, videćete da ima meru i za to.

Najmekše kiflice iz Doncafé šoljice
Pišite nam u komentaru i možda baš vi budete jedan od sedmoro čitalaca koji će osvojiti Doncafé poklon pakovanje sa jubilarnom šoljicom. 
Želimo vam pravu meru sreće i zadovoljstva u narednim danima. Dobitnike izvlačimo u petak, 29. januara u popodnevnim časovima.

Izvor: UzKafu